21 juli 2012

Betsson IV - Kassaflöde

Utdelningshistorik, vinst och kasaflöden.
Dags att titta på Betssons kassaflöden de senaste åren. När jag studerar kassaflödena är jag intresserad av att se hur mycket pengar ett bolag behöver lägga på investeringar samt om bolaget har råd att bibehålla nuvarande utdelningsnivå. Att utdelningen understiger den redovisade vinsten behöver ju inte betyda att bolaget har råd att behålla utdelningen på nuvarande nivåer, det viktiga är att det kassaflöde som bolaget genererar räcker till för utdelningen.

För Betsson ses i grafen den redovisade vinsten, det fria kassaflödet samt utdelningen (per aktie) för år 2006 - 2011. Betssons utdelningspolicy är att minst 75% den vinst bolaget genererar skall delas ut till aktieägarna. De senaste åren har bolaget delat ut betydligt mer än så samt även haft en del intressanta extra utdelningar. För 2011 valde bolaget att förutom den ordinarie utdelningen även dela ut bolaget Angler Gaming till aktieägarna. En aktie i Betsson gav en aktie i Angler Gaming. Betsson uppskattade värdet av Angler Gaming till 0,66kr per aktie men bolaget handlas i dagsläget redan för dryga 3kr per aktie. Ingen dålig extrautdelning.

Betsson genererar ett bra kassaflöde och har i dagsläget inga problem att finansiera sin utdelning. Dock kan man ana att Betsson måste öka sin vinst för att kunna öka sin utdelning ytterligare.

En titt i årsredovisningen ger att Betsson har ökat sin utdelning från 0,50kr till dryga 10kr från 2006 till 2011. En fantastisk utveckling, kan denna fortsätta? Som tidigare setts i denna analysserie ligger den rullande 12 månaders vinsten för Betsson idag på ca 13,64kr, 75% av det ger en utdelning på 10,23kr. Den potentiella utdelningen för nästa år borde kunna klättra upp ytterligare 1-2 kr beroende på utvecklingen för resten av året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...